Skulpture – Zoran Nikezić

No Comments

Galerija Trag Vam predstavlja “Skulpture”, retrpospektivnu izložbu Zorana Nikezića, redovnog profesora Arhitektonskog fakulteta u penziji.

Otvaranje izložbe je u subotu, 1. juna, sa početkom u 18 časova.

Tokom radnog veka, Zoran Nikezić se bavio urbanim istraživanjem i arhitektonskim i urbanim dizajnom. Dobitnik je nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ za arhitekturu i urbanizam 2010. godine. Od 2014. godine se uči vajarstvu.

 

REČ AUTORA
 
Tek sada prvi put kroz naknadnu racionalizaciju, probaću rečima da objasnim svoju skulpturu. Ona je, naime, nastala bez nekog posebnog predumišljaja, sama od sebe, intuitivno. Skulptura je zapravo samo skulptura, jednostavna, jedina kakvu umem da napravim. Nema neke teorijske potke, posebne namere, drame ili poruke. Skulpturu više otkrivam nego što je stvaram. Svaka je svoja, slučajna i za mene iznova uzbudljiva i neponovljiva, a opet nekako ista. Skulpture radim u originalu, neposredno, tehnikom koja ne trpi popravke, koja je puna rizika i koja u svaki potez unosi potrebnu neizvesnost, tenziju, spontanost i slučajnost. Svaka je unikat.

Izložba traje do 8 juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *